2/09/2010

Болен здрав носи


 Вдъхновена от поредния вирус, който ме тръшна здраво, както Джон Сина прилага МТ на Грамадата, реших да пиша за тези малки "радости" в живота, а именно болестите. 
  Огромен интерес за мен представлява, как аджеба, хората успяват да оцелеят след такъв апокалиптичен вирус. И имам предвид апокалиптичен като убийствен, не като разкриване на някаква тайна (да, ако сте чели Дан Браун ще знаете за какво иде реч). Ама както и да е. 
  Та болестите са много интересно нещо, и оцеляването след тях - също. Не ви ли е кеф всеки път като се разболеете да ви боли гърлото до такава степен, че да трябва да си отваряте устата с клещи, за да може да пъхнете залък хляб в нея? Въпреки, че се опитвате да се борите с тази болка като пъхате някакви хапчета за смучене, от които ви остава лош вкус (и дъх) в устата, или пък се пръскате с някакви странни лекарства задушаващи ви с вкуса си на сушена жаба, висяла една година на простора на баба ви, редом до гащите и'. 
  Другото ми любимо са цифките и мърсолите в групата сополи. Сещте ли се за онова сладко усещане на сопол в устата си. Или пък на разранения ви нос, от който вече тече кръв, достатъчно, че да дарите на 5 болници и 7 вампира. А цифките текат ли текат, като вода от чешма. Поради тази причина вие се разхождате наоколо с един топ тоалетна хартия и при всяко кихване или по-рязко движение подсушавате обилно течащото кранче. Пък да не ви прави впечатление докато спите и се задавяте със въпросния секрет. Е, най-много да умрете, но на дали, поне все още не съм чувала за случай на починал от заседнала храчка в гърлото... въпреки, че вао не е храчка, а храчище - мутирала храчка, с размерите на единия ташак на Чък Норис; обикновено се храни с мозъчни клетки. 
  Ако самият вие се чувствате като сопол, няма място за притеснение - това е просто бонус, за да може истински да се насладите на вируса. Друг бонус е и липсата на логическо (или каквото и да било) мислене. Заглъхналите уши и болката в главата са прекалено маловажни, за да бъдат споменати. Тъпченето с лекарства и дрогирането са естествена част от процеса, така че ако започнете да халюцинирате и да виждате фейчката от Абсент, то е просто, защото сте пракелил с хапчетата, лекарствата, антибиотиците, чайовете и всякаквите му там лиготии. 
  Та, ако не желаете да изтърпявате тази така приятна болест (не мога да разбера защо не бихте желали?!) яжте плодове, не ходете с мокри чорапи и не се въргаляйте (прекалено много) в снега! И правете секс, полезен е за имунната система!

Няма коментари:

Публикуване на коментар