12/10/2010

Студентски празник



    Какво става когато голям брой студенти, изморени от тестчета за Ницше и скучни лекции по икономика се съберат на едно място в компанията на промишлени количества алкохол? Става нещо достойно за сценарии на някой епизод на комедиен сериал като "Приятели". Не че е толкова комично, по-скоро е толкова забавно и пълнещо  душата (и някои други неща). 
    Аз лично бях доста притеснена за това как ще протече моя, защото много хора на едно място правят поразии, но бях приятно изненадана от колегите си. Някои хора просто знаят как да се забавляват! Може би до някаква степен това се дължеше на факта, че повечето момчета започнаха още от сутринта в бусчето, ама кой пък е казал, че за пиенето има час? Момичетата естествено са с различни приоритети и по-важно е да се погрижат за себе си да изглеждат добре за въпросната вечер. И така докато едни пият и пеят всеизвестната песен на Борис Дали - Пиян, други си изправят косите и дишат изпаренията на лак за коса, ацетон или пък някакъв друг опиум. 
    Няколко часа по-късно естествено дансинга (или мястото предопределено за дансинг) е като софийски булевард в пиков час, а по масите се търкалят само празни бутилки, чаши и тук-таме някой избягал от чинията картоф, а от колоните естествено звучи орк. Кристал - Студентски живот, за да се връзва съвсем с обстановката. Естествено няма как да минем без нещо на Слави , малко ретро чалга и па-па-палатки. Да не забравяме разбира се и "Бяла роза", хорото на което 1/3 от участниците знаят стъпките, 1/3 гледа в краката на предните и импровизира, а 1/3 се влачи по пода, дърпана от останалите. Към полунощ вече към търкалящите се по пода неща се добавят и обувки с височина на тока около 12 см. 
     Купона еволюира в афтър парти и нечия хотелска стая вече е собственост на цялата компания. Естествено налични състав е намалял или защото някой е препил и припаднал или просто защото му се спи повече от колкото може да издържи. Алкохола отново се лее от всякъде, че и на всякъде. Абе купон като купон, с всички екстри - пияни,заляни, заспали, локви алкохол по масите, музика, поздрави, пеене .. абе екстри от всякъде. Докато собственика на стаята не реши да изгони всички и да ги остави да се оправят както могат. 
    Ден 2 дори и не може да бъде описан. На закуска махмурлиите от снощи се опитват да създадат картинка какво са правили и защо са го правили. После сън, душове, разходки, ядене и вечерта всичко от начало. Този път обаче има и дискотека, която обича да гони клиентите си. Признавам си никога не са ме гонили от дискотека, но за всичко си има първи път! Докато обаче се приберем до хотела афтър партито вече е свършило и изпозаспало, но винаги има няколко ентусиасти, които отказват да се предадат на съня и броят оставащото време до закуска, без наистина ясна причина. 
    Малко сбит преразказ с пропуск на наистина готини случки и събития на един от най-яките празници. Сериозно се замислям, кой празник предпочитам, но все още Коледа и рождения ми ден водят, просто защото при тях има подаръци, а момичетата обичаме подаръци! Това да си студент е тежка работа, не е лесно да си толкова готин купонджия и да пиеш всяка вечер, най-малкото не на всеки му се отдава. Споменах ли, че имам невероятно готини колеги на които им се отдава това? 

Няма коментари:

Публикуване на коментар