9/18/2010

Life is not a movie...


  "Life is not a movie. Good guys lose, everybody lies, and love does not conquer all."
   Колко истина има в тези думи. И с всяка година надеждата се изпарява малко по малко, че дори и за добрите момчета и момичета има щастлив край. Всяка година .. капка по капка. Този цитат е от филм правен през 94-та .. от тогава са минали 16 години, ако тогава са си мислели, че е тежко, защо не погледнат живота ни сега - една джунгла. Дори в джунглата е по-лесно. Всяко животно има свой собствен начин за  привличане на другия пол и зависи от различни неща - външен вид, танц, песен, надмощие - а при нас? При нас зависи от това кой е по-голям играч, кой ще предложи повече от себе си, кой е най-лек и чий портфейл е най-дебел. Това ли е важното вече? Къде отидоха ценностите, къде отиде любовта ... добре забравете любовта, къде отидоха ценностите? Къде отидоха важните неща, които ни карат да се усмихваме - нежност, загриженост, ласките на любимия човек, целувките му .... 
   Да наистина живота не е филм, във филмите всичко е перфектно, съществуват всички заблуди за любовта, за добрите момчета и честността, но вече дори и киното е завладяно от жестоката действителност. Вече добрите момчета не печелят момичето на мечтите си, не, те остават с разбито сърце, защото колкото по-голям гадняр си, толкова повече мацки ти се лепят. Момичетата не живеят щастливо, защото са лапнали по някой бройкаджия. Всички лъжат  и това се продава. А любовта .. хах .. твърди се, че всички тези филми са правени за любовта, но не за онази чистата и незаменимата, нежната, онази която те кара да настръхваш при мисълта за пръстите на любимия по кожата ти, а онази покварената, развалената, опетнената, онази която наричат любов, но дори не прилича на истинската си същност. 
  Живота не е филм ... и колкото по-рано го осъзнаеш, толкова по-лесно ще станеш безразсъдна кучка или двуличен играч и ще си "щастлив" зад маската на стереотипа. 

2 коментара:

  1. "ще си "щастлив" зад маската на стереотипа. "

    true story!
    всички се правят на това, което не са само и само да заберат някой/я ...
    ако хората СТРУВАХА това нямаше да е нужно.

    ОтговорИзтриване
  2. Напълно съм съгласна. Но за да струват трябва сами да се оценяват, а те остават на другите да решат кои са и какви са.

    ОтговорИзтриване