6/29/2011

Elevation Music Festival 2011


   Нека започна с това, защо пиша чак сега, като се има предвид, че фестивалът беше преди 4 дни. Ами трябваше ми време да излезна от депресията (не, че съм го направила, но поне е по-лека версия) и да укротя гнева си. 
    Предполагам всички, които следите блога ми, а и разбирате нещо от по-качествна музика, знаете за събитието наречено Elevation. Също така предполагам, че вече сте разбрали, че той се състоя .. нека кажем наполовина. Първият ден единия от двата хедлайнера - Джамирокуай не можа да се появи на сцената рапзоложена между три от чудните ни планини. Причниата беше травма на крака и допълнително с това проблеми (ако не се лъжа инфекция) с гласа на Джей Кей. Грешката, която допуснаха организаторите беше, че не казаха на хората, че бандата няма да излезе на сцената. Въпреки това, мога да кажа, че Морчийба, които по принцип не слушам, ме изненадаха приятно и изживяването с тях беше незабравимо. А Хъртс ме разтопиха с песните си и енергията си на сцената. Не съжалявам за първия ден! Беше яко, срещнах готини хора, такива които вече познавах, но не лично и такива, които за първи път виждах. 
    Вторият ден вече беше неприятната част на евента. От самото начало на фестивала чувах песимистични прогнози за 30 Seconds to Mars. Всички знаем, че групата е световнозивестна и .. някак нереално звучи толкова млада група да идва в забутана страна като България. Може би заради този всичкия песимизъм, вятърът реши да накаже хората и да сбъдне очакванията им. А тези, които бяхме оптимистични и до последно вярвахме, че феста ще се състои, дори когато официално го отложиха .. е, ние обираме пешкира. 
    Няма да ви говоря за пропуските и грешките в организацията. Да, наистина, трябваше да има резервен план, все пак правиш фест между три планини, нормално е да има изненадващи метерологични условия. Да, не трябваше да има всичката тази изгъзица със собствена валута на фестивала (т.нар. елевове). Уви, всички можем да се противим и да се дразним, но каквото станало станало, да се надяваме, че организаторите ще си вземат поука и следващата година Елевейшън ще е на ниво и няма да бъде поздравяван със хитове като 'Ветрове' на Лили Иванова, 'Бурята в сърцето ми' на Софи Маринова или пък 'Hurricane' на 30 Seconds to Mars. Все пак the show must go on. 
    Това, което в момента ме ядосва са проблемите с връщането на билетите и елевовете. Искаха се касови бележки за елевовете, но когато се разбра, че половината са ги обменяли без касови бележки, това отпадна. Но трябваше да ядосат куп хора, за да стигнат до решението. Другият проблем е този с билетите. Искат се касови бележки, голяма част от които бяха откъснати и изхвърлени на входа на фестивала. Е, менкаха ми касовата бележка за гривничка, така че ако искат мога да им покажа гривничката - нея си я пазя. 
    Искрено се надявам догодина нещата да се получат и да няма недоволни хора. Пожелавам им организацията да е на ниво, защото хората ще бъдат много по-скептични и критични. Успех с Elevation 2012 и да поканите отново такива яки групи, които този път да свирят. Пък аз (стискайте палци) заминавам за Гръция за концерта на 30 Seconds to Mars.

2 коментара:

  1. Уу, ще ходиш в Гърция ^^ Иначе ще ти дам след малко и едно друго мнение (;

    ОтговорИзтриване
  2. Доста лоша организация е била за цените на билетите, които искаха. Иначе принципно аз доколкото съм гледал снимки и видеота, по света повечето такива фестивали ги правят в силно залесени райони (някъде, където има достатъчно широка поляна и наоколо гора). Та изглежда си има защо - гората спира вятъра. Ама тука не са имали достатъчно ум да се сетят. Дано им бъде за урок догодина... Успех с Гъргия. Стискам палци. :)

    ОтговорИзтриване