5/20/2011

Чия е България?



    Толкова съм разочарована от политиката в България. По дяволите това политика ли е? Е, да, до някъде намирисва на такава, както по целия свят и тук се краде (макар и не толкова умело, защото прекаляват или го правят прекалено видно), по-точно предимно това се прави. Дори се предприемат някакви операции със странни морски наименования като Октоподите, но точно това накара Economist да напише статия в която обявява страната ни за полицейска държава, а не са ли прави?
    Като оставим за малко на страна всичката тази повредена и извратена политика, две неща в момента ме карат да се замисля защо го правя, защо уча политически науки, защо си мисля, че ще мога да направя нещо, че ще успея да се издигна като човек, който наистина иска да направи нещо, имайки предвид, че такива хора биват стъпквани от "ветераните". 
    Не мисля, че има смисъл да ви казвам, че хората, които разполагат с най-много власт, просто защото са мнозинство, в избирането на това кой ни управлява и кой не, живеят с идеи от преди 20 години. Тъжното е, че тези хора определят нашето бъдеще. И така достигаме до първата тема която ме тормози в момента - а именно бъдещето на България, което .. отлита от България. Смешното е, че повечето заминават с желание за по-добър живот, по-точно с желание повечето неща да са си същите, само че да има повече изгоди за тях. Да, но не е така. Не можеш да отидеш в друга страна и да очакваш качеството на живот да е по-добро в смисъл ти да си получаваш повече пари от колкото тук и да работиш ако може и двойно по-малко. Мисля, че не осъзнават факта, че в другите държави много от нещата, които тук се толерират, там не се. Мислят си, че чужбина е една утопия, а тя не е, просто е малко по-добре, но пък нещата са по-сложни. А ако искате ситуацията в страната да се оправи - ами останете и направете нещо по въпроса. Не може да искате, да мрънкате, да повтаряте заучени от мама и тати реплики цял живот и да очаквате нещата да се променят, еми не става така. Желанието не е достатъчно. В този живот нищо не идва на готово, така че го осъзнайте по-бързо и ако наистина обичате родината си, направете нещо, за да оправите страната. И мрънкането не е опция, всеки знае как да мрънка.
    Другото, което ми направи грозно впечатление са последните изцепки на Волен Сидеров. Този човек не се ли отказа, не му ли писна да прави такива мърлявщини и да мисли, че прави нещо добро. Признавам си, не съм любителка на турците, но никога няма да ги нападна, да ги обиждам или да ги съдя за религията им. Има ли значение дали си християнин, мюсюлманин, будист, атеист или какъвто и да било друг. Какво общо има вероизповеданието с това какъв човек си? Какво общо има сексуалността с това какъв човек си? Да, наистина има много свързано, но това прави ли те лош човек? Това, че вярваш в Бог, Аллах, Буда или в никой прави ли те лош човек? Това, че харесваш мъже, жени или пък и двете прави ли те лош човек? НЕ мога да разбера каква е тази пропаганда на хомофобията? Само Волен Сидеров и АТАКА могат да направят това. Мисленето на тези хора е остаряли, с няколко века, ако не и с повече. До колкото  знам дори когато сме били под робство не сме били толкова настроени против вероизповеданието или против обикновените турци. Преди няколко века, хора, които са били измъчвани, клани и убивани, са имали повече толерантност, повече либералност във себе си от колкото България в момента. Това е смешно .. не .. това е жалко. Хора погледнете се отстрани, погледнете страната си отстрани, тук ли искате да живеете? В една двулична държава, която твърди, че е либерална демокрация, а в действителност е нещо извратено. Аз знам, че не искам. За съжаление това какво искам аз, бъдещето на България, не интересува особено господата управляващи. Че и защо ще ги интересува? Ще ни задължат 5 години след завършване на висшето си образование да си седим в България и после майната ти. Не ни ли обичат просто? 

3 коментара:

  1. Отчаях се от политиката и отказах да мисля за нея... Не искам да ми става тъжно...
    Знам, че така не е правилно, ала...

    Ти трябва да станеш политик и да управляваш! Имаш гласа ми! Сериозно

    ОтговорИзтриване
  2. ЗА съжаление нищо няма да постигна на където и да тръгна. Каузата е загубена, защо ли въобще си повярвах някога, че има надежда.

    ОтговорИзтриване
  3. Волен Сидеров вече тръгна да отива от низко към по - низко. Тъй като няма каквито и да е свестни идей с които да привлече внимание и се мъчи да привлече електорат използвайки най - гадните страни на народните маси и всявайки омраза. За щастие последователите му намаляват. А тези мрънкащите, с разбиранията от преди 20 години - на тях вече им минава времето. Няма какво повече да направят - това са пасивни маси, които дори и да са мнозинство рано или късно ще бъдат изблъскани и поведени от хората, които реално имат воля да направят нещо.
    А аз принципно до голяма степен съм си разочарован не само от Българската но и от световната политика. Но мога ти кажа, че ти точно ми промени на 180 градуса мнението за политиците и политиката като цяло. Вече не мога да се изкажа твърдо че политиката е мръсна работа или че не харесвам политици или нещо такова - просто си се сещам че не всички са такива. Таа моля те, не спирай да си вярваш и не се предавай :). Знам колко загубена изглежда каузата да промениш нещо в тази каша. Но все пак имай впредвид, че ако хората не са се борили за загубени каузи, света до никъде нямаше да стигне. Говореше за годините на робството - еми и тогава освобождението е изглеждало като загубена кауза - но са се преборили. Представи си какво щеше да бъде ако всеки се предаваше, просто защото това за което се бори е изгубена кауза. Така, че - гордо напред. Ти го имаш в сърцето си. Имаш силата да се бориш и да успееш да промениш нещо. С малко повече късмет и много борбеност можеш. Така, че, както казваше самата ти - you are leading a revolution. Стегни се Уил! Имаш история за писане и революция за водене - тя няма да се води сама я ;)

    ОтговорИзтриване