10/15/2012

Спри докато още имаш мозъчни клетки.



    Докато вечерях бях принудена да гледам въпросния "Вип Брадър". Ще си кажете 'никой не може да те принуди', по принцип да, но бях прекалено гладна, а телевизора в трапезарията/хол беше окупиран от mi madre, която държи да гледа това извращение на телевизията. 
    Та, не знам какво се случва по принцип, но гледах някакво сборно клипче, как съквартирантите тормозят Къци. Не съм фенка на Къци, но това което видях, беше просто отчайващо. От една страна факта, че мъже на по 40 години ще тормозят друг възрастен просто ме кара да губя вяра в човечеството. Извинявам се, но си мъж на години, разбирам, че искаш да се забавляваш и да се държиш инфантилно, но това поведение не е прилично дори и на децата. От тук идва и втората ми грижа, която ме тормози повече. Представете си един Иванчо, типично келешче в 7 клас, който си седи вкъщи пред телевизора, чопли си носа и гледа как родителите му се забавляват на нещо, поглежда към телевизора да види за какво иде реч и вижда как някакви чичковци тормозят друг чичко, който изглежда като пълен загубеняк. Изглежда, че това забавлява останалите присъстващи, така че на миличкото мамино чавенце, с желание да бъде популярен в клас и да избие някакви комплекси, му хрумва идеята да пробва и то. На другия ден отива в училище и намира едно не толкова "готино" момче или момиче и почва да го тормози по същия този начин. Според него не прави нищо лошо, обществото е приело това като нещо нормално, дават го по телевизията, всички се смеят и забавляват, защо да има нещо лошо в това да тормозиш някой друг? Нали не си ти? Нали? Смешно е колко двулично може да бъде обществото. Защото ако детето, което е тормозено беше Иванчо, майка му и баща му, които до снощи са се подхилквали на Къци, отиват да вдигат врява в училището как може да се допускат такива неща. Еми не става така. 
    Това е едно от многото неща, които не харесвам във "Вип Брадър". Лично аз смятам, че един достатъчно интелигентен човек няма да гледа този опит за манипулиране на общественото мнение и на хората като цяло. Все пак доста хора, които познавам, го гледат. Сега няма да бъда двулична и наистина мнението ми за тях е по-ниско поради този факт и се извинявам, ако ги обиждам, но просто така се чувствам и няма да лъжа. Знам, че повечето твърдят, че гледат заради сейра, но няма какво да се лъжем, забавляват се с това ... А за всичките брадъри .. ако някой ден имам властта да спра всички подобни формати, бих. Защото моето дете след време ще страда от келешчета като Иванчо, чийто родители го учат, че такова държание е правилно. Гласувам да изгоним "Вип Брадър" от къщата на телевизионните предавания. А вие?

1 коментар: