3/17/2012

Movies you should watch

Kuch Kuch Hota Hai




     Знам, че ви изненадвам с Боливуд филми, но какво да се прави, преоткрих ги. Всъщност открих ги, защото преди тов ане бях гледала нито един. Може би е добре, че почнах с Шах Рук Хан. Да, наистина съм малко клиширана, защото всички харесват Шах Рук, но все пак си е напълно заслужено. Да се върнем към Kuch Kuch Hota Hai - страхотен филм, любимият ми, ако трябва да бъда честна. Вярно, че е малко старичък, но пък идеята му е много добра. А и дуото Шах Рук и Каджол има страхотна енергия на екрана. В общи линии Рахул и Анджали са най-добри приятели в колежа. Един ден се появява Тина - дъщеря на декана и Рахул се влюбва в нея. По същото време Анджали осъзнава, че е влюбена в Рахул. Нещата обаче не проработват в нейна полза и тя заминава. Години по-късно Тина, която е починала при раждането, обяснява на дъщеря си (която е кръстена на Анджали) в писмо, че истинската любов на Рахул е Анджали и малката трябва да ги събере. Типично за Боливуд филма е изпълнен с песни и танци, но мога да кажа, че дори песните са прекрасни.

Om Shanti Om


    Om Shanti Om е последния филм, който гледах и направо останах потресена. Наистина стойностен филм, пък и доста неочаквано добро развитие, което не се среща често дори и сред холивудските филми. Шанти е известна актриса, а Ом е второстепенен актьор. Ом е влюбен в нея и един ден, когато я спасява от пламаци, излезли извън контрол, на снимачната площадка двамата започват да прекарват повече време заедно. Ом обаче разбира, че Шанти е женена и чака дете от Мукеш, продуцента на следващия и' филм. Мукеш обаче не иска да разваля имиджа си с жена и дете и подпалва снимачната площадка, като оставя Шанти да умре вътре. Ом се опитва да я спаси, но не успява и умира, след като друг известен актьор го бута с колата си на път да закара жена си в болницата, за да роди. Докато бебето се ражда, Ом умира и по-късно се разбира, че се е преродил в бебето. Години по-късно Ом си спомня за предишния си живот и се залавя да отмъсти на Мукеш. Като цяло идеята е доста добра, особено ако изгледате филма. Песничките и тук са приятни, а и има доста показ на плът от страна на Шах Рук.


Don & Don 2


     Това вече е екшън филмче и доста добро, естествено. За боливудски екшън филм е наистина добро попадение (дори от към страна на бойните сцени). Естествено дори тук има песнички, но не са толкова много, така че може би ще ви хареса повече. Става въпрос за Дон (you don't say), който е в бизнеса с наркотици и е доста голяма клечка. Полицията се опитва да го хване и то с доста подли мерки, неговите врагове също се опитват да го очистят и той взема нещата в свои ръце. Финала е изключително неочакван (поне за мен), вероятно защото подцених боливудските екшън филми. А да и Дон е голям изрод, много е забавен и откачен, разбира се. 



1 коментар: