1/16/2010

Ръце




Като един напълно обикновен човек с абсолютно нормални фетиши един от въпросните ме вдъхнови. А именно ръце! Няма да ви обяснявам колко секси ми се виждат някои ръце и колко отвратителни други, но реших да отделя малко място за тях.
Не знам колко от вас са забелязвали красотата в тази така очевидна част на тялото. Може би, точно защото всеки ден виждате ръце, не им обръщате внимание. А може би трябва? Всяка ръка може да ви разкаже историята на собственика си. Тази на дядото на спирката - напукана, набръчкана, с белези, може би дори трепереща, това са белезите на живота, които е понесъл, това са неговите спомени. Сигурна съм, че ако го попитате за всеки един белег той ще започне да ви разказва прекрасни истории, които да ви вдъхновят да живеете живота си по съвсем различен начин. Ще ви разкаже за жена си, починала одавна, но жива в неговите спомени. Този старец може да е вдъхновение за някои, може би за това продължава да живее, страдащ с онази болка в гърдите, със спомените в съзнанието, с белезите по ръцете. 
Ами ръцете на майка ви - бледи, с прекрасен маникюр, разкриващи историята на една домакиня. Тази жена се грижи за семейството си, за децата си, за дома си .. и можете да го познаете само по ръцете - нежни, майчински и грижовни ръце, с онази мека и приветлива бледа кожа, която ви гали всеки път, когато имате нужда от разбиране и подкрепа.
Какво да кажем за ръцете на момчето (или момичето, съжалявам, че ви игнорирам момчета) от автобуса. Онези така красиви и секси ръце с дълги и слаби пръсти, които искате да ви докосват, да ви галят или въобще просто да ги усетите. Тази страст която блика от тях, това привличане. 
И най-младите - пръстите на малкото бебе в родилния дом. Те са още малки, нежни, незащитени, податливи, но толкова чисти - по тях няма драскотини, защото техния живот те първа започва, историята те първа ще бъде изписвана по тези нежни създания.
И въпросът ми към вас е - какви са вашите ръце?

Няма коментари:

Публикуване на коментар